Férfias elegancia – öltöny divat 2024-ben

Javában tombol a nyár, de a kikapcsolódás mellett ugyanúgy bele kell vetnünk magunkat az üzleti megbeszélések, tárgyalások világába. Ha a formális ruhatárunkat felújítanánk, érdemes szétnézni, milyen újdonságok jelentek meg az öltönyök terén. De milyen öltönyt vegyünk 2024-ben? A HEILEMANN Öltönyház segítségével összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, valamint, hogy milyen trendek dominálnak az öltönyök világában.

A megannyiszor visszatérő stílusok
Talán senkinek sem tűnik fel annyira, de az öltönyök világában is vannak trendek, és természetesen létezik tavaszi és őszi kollekció is. Ám mivel nincs nagy játéktere a tervezőknek, leginkább a divatirányzatok körforgásáról beszélhetünk: azaz állandóan visszatérő elemekkel találkozhatunk az egymást követő szezonokban.

Jelenleg a két- és háromrészes öltöny éli reneszánszát. Akár nyakkendő nélkül, egy egyszerű pólóval is bevállalhatjuk. A színek nem sokat változtak az üzleties megjelenés terén: a sötétkék és a szürke dominál. A 2024-es nyári szezonban, az idei férfi divat élénkebb színei is megcsillantak, mint a bézs, és a világosszürke. Öltöny téren az őszi-téli szezonban a királykék, a sötétkék, illetve a kék további árnyalatai ajánlhatóak.

Ha nem kell annyira elegánsan öltöznünk, divatos lesz a megjelenésünk egy világosabb színű sportzakóval és egy sportos farmernadrággal. A kötött sapka most nagyon menő, öltönyhöz is felvehetjük. Emellett minden divatos a férfiaknál, ami piros. Tipp: azért piros pólóban, ne menjünk öltönyt próbálni.

A klasszikus fekete háromrészes öltöny

Mindamellett, hogy a divattervezők folyamatosan megújítják ezeket a meglehetősen kötött irányvonalak mentén kialakított ruhadarabokat, vannak klasszikus szabályok. És léteznek tipikus hibák is – csakúgy mint a női öltözködésben -, amelyeket érdemes elkerülni.

A legfontosabb a minőségi gyapjú alapanyag
Ajánlatos odafigyelni a minőségre. Amennyiben sokáig szeretnénk használni ruhánkat, vásárláskor ügyeljünk arra, hogy az öltöny – éppúgy, mint az ing – természetes alapanyagból készüljön.

Akkor a legfontosabb tartós és minőségi darabokat választani, ha napi szinten elegánsan kell megjelennünk, azaz nemcsak ünnepekkor vesszük elő az öltönyünket.

A kevertszálas (így poliészterrel vegyített) darabok például idővel kifényesednek, és mivel a szellőzésük nem annyira jó, viselőjük hamarabb beleizzad. Az olcsóbb márkák tipikusan ilyen anyagból készíttetik az öltönyöket. Ezek a változatok valóban kevésbé gyűrődnek és jól néznek ki a vállfán, de mégsem kifizetődő ezt választani. Nem bánjuk meg, ha áldozunk a minőségre.

Hódítanak a kockás textíliák

Nyugodtan bízzuk magunkat a szabóra
Bármilyen fazon mellett döntünk, meghatározza a másokra tett benyomást öltönyünk mérete is. A túl szűk, rövid darabok nem szerencsések, de a szakértők szerint gyakoribb, hogy a kényelem érdekében a férfiak eggyel nagyobb méretre szavaznak. Márpedig egy lötyögő zakó, rugózó nadrág nem mondható elegánsnak – senki sem hat meggyőzően egy tárgyaláson, ha úgy néz ki, mintha a bátyja öltönyét vette volna fel reggel.

Egy jó öltöny követi a test vonalát, ezért a HEILEMANN Öltönyházban díjtalanul és precíz módon méretre is igazítják a megvásárolni kívánt darabokat.

A cipő kiválasztása is meghatározó. A fekete és szürke öltönyhöz válasszunk szürke, sötétkék öltönyhöz sötétbarna cipőt. Öltönyhöz mindenképpen hosszú ujjú inget vegyünk fel, rövid ujjú ing viselete komolytalan hatást kelt.